Csütörtök délután utoljára szólaltak meg az iskolák csengői, hogy nyári szünetre engedjék a diákokat. Az iskolára, tanárokra azonban mozgalmas hónapok várnak. Izgalmas kérdésekkel tarkított kvízműsorral nyitották a nyarat a központi iskola tanulói csütörtökön, ahol megtudhatták többek között azt is, hány kitűnő tanuló jár az iskolába, de azt is, hogy összesen hányan vannak az iskola falai között. De a produkciók között dalokkal és versekkel köszöntötték a szünidőt a diákok, és egy közös tánc is belefért a nagy melegben, hiszen a tanidő végének mindenki nagyon örült. Ugyanebben az időpontban a Klafszky Katalin Tagiskola gyermekei arcán is letörölhetetlen mosoly volt, hiszen ott is megkezdődött a várva-várt vakáció.

Számos sikernek örülhettek a szülők és a diákok mindkét intézményben, így hosszúra nyúlt a méltatottak sora mindkét évzárón, volt, ahol az osztályokban, volt ahol az ünnepségen kerítettek erre sort. A péteri gyerekek egy különleges dallal búcsúztak el nyugdíjba vonuló tanító nénijüktől. Az iskolaév végét pedig nem csak a gyerekek, hanem a tanárok is nagyon várták már.

 

Galéria a képekre kattintva!

 

De a szünidőben is lesz mit tenni az iskolák környékén, hangsúlyozta Bella Zsolt igazgató a JTV-nek: A Klafszky-tagiskola felújítása elkezdődik a nyáron, a központi iskolában pedig a fűtés korszerűsítés fog megvalósulni a szünidő alatt. A munkák kezdetét még nem tudja az iskolavezetés, ezért az is elfordulhat, hogy azok belecsúsznak majd az évkezdésbe, ami jókora szervezési feladat elé állíthatja az intézményt.

De az iskola helyzetét az sem könnyíti meg, hogy a tanév végével öt pedagógustól kell elköszönniük, akik helyére új tanárokat kell találni az évkezdésre – ám ez a feladat, ahogy tavaly is, továbbra sem könnyű dolog az országban. Így a szeptember több okból is nehézkes lehet a jánossomorjai iskolák számára.

 

 

 

HT – KÉ

 

-hirdetés- -hirdetés-