A Nyúl együttesével vívott döntőt a JSE felnőtt labdarúgó csapata a megyei amatőr együttesek számára kiírt Keglovich László Kupában május 13-án. A gyirmóti stadionban 90 perc után 1-1-et mutatott az eredményjelző. A mieink végül 11-es rúgásokkal maradtak alul az esélyesebbnek tartott ellenféllel szemben.
140 csapatból ketten maradtak állva a megyei labdarúgó együttesek közül. A JSE a környékbeli együttesek közül kiütötte a Bősárkányt és a Mosonszolnokot, majd az elődöntőben a tavalyi kupagyőztes Ménfőcsanakot is.

Hosszú ideje nem sikerült azonban betalálni a Nyúl ellen. az idei bajnokságban idegenben 2-0, itthon 3-0 volt oda, ráadásul tavaly egy 9-0-s vereségbe is beleszaladt a Jánossomorja, így nem tekinthettük magunkat igazi esélyesnek a döntőn. Az első félidő többnyire az ellenfél kihagyott helyzeteiről szólt, de egy lefordulást követően a Jánossomorja is gólt szerezhetett volna. Ehelyett a mi hálónk rezdült meg. A két védő közé belöbbölt labdát Rigó emelte a kapuba Tüske Adrián fölött. A szünet előtt Maidics egyenlíthetett volna, de a Jánossomorja elherdálta a hatalmas helyzetet. Balszerencsésen kezdődött a második félidő. A beívelésre kimozduló Tüske térdsérülést szenvedett, nem tudta folytatni a játékot. Helyére a kispadról Liszkai Krisztián érkezett. A mieink fokozatosan vették át a játék irányítását, a nyomást pedig a Nyúl sem bírta ki kapott gól nélkül, az 58. percben egy nagyszerű kiugratás után Takács Balázs pörgette el a labdát a kimozduló nyúli kapus mellett. Innentől egymást követték a jánossomorjai helyzetek, melyek közül a legnagyobbat Maidics hagyta ki, de a Nyúl végül kihúzta a hármas sípszóig. A büntetőpárbajban Cseri 11-esébe Kiss belekapott, a labda pedig a kapufáról kifelé pattant. Ezután Fettik is hibázott, míg az ellenfélből mindenki magabiztosan értékesítette saját büntetőjét, így a Nyúl 4-2-re nyerte az idegek harcát és 2016 után másodszor is elhódította a Keglovich Kupát. A jánossomorjai csapatnak így sincs szégyenkeznivalója, hiszen a mérkőzés jelentős részében dominált a Nyúl ellen és számos veszélyes gólhelyzetet alakított ki.

A jánossomorjai szurkolók igazi döntő hangulatot teremtettek és vastapssal jutalmazták a kiemelkedő kupaszereplést.

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-