Földi offenzíva légi támogatással – Hétfőn a kora esti órákban légi és földi gyérítés kezdődött Jánossomorján. Ezzel megindult a katasztrófavédelem átfogó, vizes élőhelyeket érintő országos gyérítő akciója. Mindjárt az első napon részesült az irtásból városunk, hiszen a program ma, a Szigetközben és környékén vette kezdetét országosan is.

 

Fotógaléria a képekre kattintva!

Hét óra tájban a légi gyérítés kezdődött meg Jánossomorja felett, amely a levegőben lévő szúnyogok ellen hatékony. Nem sokkal később, fél 9 tájékában, napnyugtával a földi, meleg füstös irtás is megkezdődött. Remélhetőleg a két különböző, de együttes idejű beavatkozás hatékony lesz, de még több akcióra lesz szükség az érezhető eredmény eléréséhez, tekintve a rovarok gyors szaporodását.  Jánossomorján – és környékén is – múlt hétre emelkedett meg a szúnyogok száma, a kedvező időjárás miatt.

 

Elsőként, a biztonság érdekében a 86-os főút mellett, Szentpéteren és Hanságligeten végzik el a beavatkozást, majd a belterületi főút, a kisebb utcák és Újtanya következik. Úgy tudjuk, a gyérítés Várbalogot is érinti.  Az alkalmazott szer méhekre veszélyes.

Ha az akciót a feltámadó szél félbeszakítaná, a beavatkozást megismétlik. A gyérítési akciók a tervek szerint nagyjából kéthetente következnek majd, egészen augusztus közepéig.

JTV

-hirdetés- -hirdetés-