Egy egész napot szentelt Jánossomorja a magyar verseknek, több mint százan szavaltak múlt szerdán a könyvtárban és a művelődési házban, hogy ezzel tiszteljék meg április 11-ét, József Attila születésnapját.

A könyvtári versmaraton délelőttjén mindhárom tagóvoda ovisai csoportonként mondhatták el kedves verseiket, bemelegítve így is az ovi délutáni, saját szavalóversenyére. Sok kiváló szavalót tapsolhattak meg a társak, akik nemcsak tudták, de élvezettel szavalták is a játékos rímeket. Sokan az óvónénikkel, vagy otthon is külön készültek a megmérettetésre. A könyvtár dolgozói és iskolás segítői versekkel is köszöntötték és bátorították a szavalókat, de mindenki kis ajándékot is kaphatott a magyar költészet előtti tisztelgésért.

 

 

 

Délután már az iskolásoké és a felnőtteké volt a könyvtár. Ők már nagyobbaknak való versekkel érkeztek, amik között volt vidám, ironikus, rímes játék. De mély tartalmú, hazafias sorokat is hoztak a versbarátok. Volt, aki saját versét hozta el az ünnepre. A nyugdíjasklub tagjai pedig Petőfi-versekből készített dalcsokorral mutatták meg a zene és a versek összefonódását.

A szervezők szerint mindenképpen sikeres volt a nap, nemcsak azért, mert közel 140 vers hangzott el a könyvtárban, hanem mert minden versstílus felsorakozott, mondta el kocsis-Szombathelyi Adrienn könyvtáros. A helyi versbaráti kör is nagy ünnepnek élte meg a népszerű, sok embert vonzó délutánt. Wittmann Elekné, a kör alapítója kiemelte, rendkívül nagy dolog az, hogy minden korosztályból érkeznek kedvenc versükkel és elmondják itt, egymásnak, a városnak.

 

 

 

A könyvtárban kezdődött, a művelődési házban tetőzött a költészet napja. Itt különleges városi ünnepség várta a közönséget. A hétfői, felsős József Attila szavalóverseny legjobbjai mondták el verseiket. Velük karöltve a RizikóFaktor zenekar játszott megzenésített verseket, ahogy már évről évre teszi a költészet napján, Jánossomorján.

JTV

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-