Kürtszó nyitotta meg idén is a Mosonszentjános Vadásztársaság bálját szombat este, amire idén is mintegy százan érkeztek. A vendégeket fácánkakasok és vaddisznó várta a terítéken, a kilőtt állatokat később tombolaként kisorsolták.  A rendezvényen jórészt a vadásztársasági tagok, családjuk és barátaik vesznek részt.

Az estén vadakból készült ételeket szolgáltak fel, fácánleves és vadhúsok is kerültek az asztalokra, majd a táncparketten is kezdetét vette a szórakozás. A tavaly nyáron motorbalesetben egyik lábát elvesztett Hegedűs Béla felépüléséhez sok jánossomorjai hozzájárult. A nagy akaraterővel felépült jóbarát a bálon már újra táncolt, és megköszönhette a támogatást, segítséget a város teljes lakosságának.

A tavalyi évben lejárt a Vadásztársaság haszonbérleti szerződése, azonban további húsz évre megkapták 5800 hektáros területüket. Ennek egy részét vendégvadászoknak értékesítik, ebből valamint tagdíjakból jutnak bevételhez. A Mosonszentjános Vadásztársaság jelenleg 33 tagot számlál, az elmúlt években nem is történt nagy mozgás a tagságban. Tavaly sikerült lecserélni az autójukat, januárban pedig az Országos Vadászkamara pályázatán mindkét beadott igénylésükkel nagyobb összegeket nyertek a helyi vadászok. Dr. Kurunczi Károly, a Mosonszentjános Vadásztársaság elnöke elmondta: – „Nyertünk egy millió forintot csapdázási tevékenységhez szükséges eszközök beszerzésére, 300 ezer forintos önrésszel. Így különböző dúvad megfogására alkalmas csapdákat tudunk kihelyezni. A másik pályázatunk ez pedig az úgynevezett zöldítés, amivel egy 3,5 hektáros területet tudunk majd bevetni tavasszal olyan növénykeverékkel, fűkeverékkel, ami a fácánok élőhelyéül szolgál. Sikereiket meg is ünnepelték a vadászok, hajnalig tartott a mulatás a báli szezon utolsó hétvégéjén.

IVV – JTV

-hirdetés- -hirdetés-