Az iskolabálok sora is folytatódott a héten. A szentpéteri tagiskola diákjai is színes jelmezekbe öltöztek. A nyolcadikosok keringője azonban itt is pár percre szinte felnőtté varázsolta a végzősöket. Minyonok, sith lovagok, rablók és hétköznapi munkásemberek népesítették be a Klafszky Tagiskola auláját a szombati farsangon. Az alsósok igazi karneváli hangulattal indították az estig tartó rendezvényt, színes jelmezekbe bújva.

 

 

A legnépszerűbb a kalóz és a vámpír jelmez volt, akik mellet jól megfért egy-egy menyasszony, vagy hercegnő.  Helyi cégek és magánszemélyek felajánlásai segítették a tombola húzást, ahol érdekes, hasznos és finom nyeremények várták szelvényeket böngésző kicsiket és nagyokat.

 

 

A jelmezes felvonulás után a felsősök koreográfiái szórakoztatták a közönséget. Dzsingisz kántól a Despacitóig mindenféle stílusban táncra perdültek a tanulók, az osztályfőnökök közreműködésével. Az iskola hagyományaihoz híven az elsősök gólyacsőrt, a nyolcadikosok pedig szalagot kaptak. A végzősök közül többeknek eszébe jutott a közeledő ballagás is. A nyolcadikosok keringője könnyet csalt a családtagok és barátok szemébe is. Nagy Katalin koreográfiájával hetekig készültek a diákok, akik néhány percre komoly felnőttnek érezhették magukat. Nem csak a nyolcadikosok, hanem a szülők számára is a ballagás közeledtét jelzi az idei farsang. A diákönkormányzat és a szülői szervezet idén is közösen szervezte a farsangi bált, melyben a pedagógusok is közreműködtek.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-