Meggyulladt advent első gyertyája múlt hétvégén, több rendezvénnyel is köszöntöttük a várakozás idejét. Áldás és közös ima mellett közösen Kótai László atya gyújtotta meg az első adventi gyertyát a szentpéteri templomtéren, december 3-án, vasárnap reggel, a hívekkel közösen. A Német Nemzetiségi Önkormányzat hagyományos ünnepségén a fúvószenekar muzsikált karácsonyi darabokat. Wally János, a szervezet elnöke is beszélt az adventi elcsendesülés fontosságáról. A német önkormányzat egy gyertyalángot gyújt majd, egészen karácsonyig, minden hétvégén.

 


De a helyi németség már szombaton is adventi hangulattal köszöntötte a helyi németajkúakat a művelődési házban. A fúvószenekar dallamai után a Klafszky Katalin Tagiskola nemzetiségi német nyelvet tanuló diákjai adtak elő egy versekből, énekekből, mesejelenetekből álló adventi műsort. Justine és Erika Janda a karácsonyvárásról énekelt, majd Őri Sándor zongorajátékát hallgathatta meg a közönség.

 

 

 

Pusztasomorján a Sós Antal Közösségi Ház várta az érdeklődőket másodikán, szombaton, a város idei első adventi forgatagán. A koszorú első gyertyáját is meggyújtották a zsúfolásig megtelt teremben, majd elsőként a somorjai ovisok meséltek az erdei fenyőket belepő hóról és a karácsonyfát díszítő kis erdei állatokról.

 

 

A hely nyugdíjas klub kórusa megható karácsonyi dalokkal köszöntötte a népes közönséget. A központi iskola népdalénekesei pedig több magyar tájegységet is bebarangolva magyar népi karácsonyi énekeket, köszöntőket adtak elő magyar viseletekbe öltözve. Majd az Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportjai váltották egymást a színpadon.

 

 

De vendégfellépőként a mosonmagyaróvári Nosztalgia Baráti Körnek is tapsolhatott a közönség. Az udvaron igazi vásári kavalkád fogadta a látogatókat, ahol sok más mellett forralt bor és zsíros kenyér mellett folyt a baráti beszélgetés. Második éve rendezi közösen a forgatagot az Örökség Kulturális Egyesület és a Társaskör, így került át a program a pusztasomorjai templomtérről a közösségi ház udvarára.

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-