Három utcán és a Malom utcai játszótéren vághatták át a nemzeti színű szalagot közösen Jánossomorján az önkormányzat képviselői és a környék lakói október 26-án. Az idei út- és játszótér felújítások túlteljesítették az év eleji terveket, többletforrások és pályázaton elnyert összegek emelték meg a város keretösszegeit.

Mindenki a fedélzetre! Kifutott a Malom utcai játszótér új hajója péntek délelőtt, birtokukba vették ugyanis a legkisebbek a felújított játszóteret. A játszótéren a gyerekek mindent kipróbáltak, csúsztak, másztak és a játék minden apró részét felfedezték. Nem csak a játékban volt fontos szerepük a szentjánosi ovi Katica csoportosainak, a nemzeti színű szalag átvágásában Ónódi Domán is bátor társa volt Lőrincz György polgármesternek. A legnagyobb játék egy hajó, de ezen kívül hintákat és rugós játékokat is telepített a város a megújult játszótérre. A felújítás pedig már időszerű volt. Lőrincz György polgármester elmondta, – „Önkormányzatunk ebben az évben határozott arról, hogy tervszerűen felújítja a játszótereit. Ezt megelőzte természetesen egy átfogó felmérés és ebből kitűnt, hogy a legrosszabb állapotban a Malom utcai játszótér van. Itt olyan eszközök voltak, amik már nem feleltek meg a szabványoknak és az idén az erre elkülönített 3 millió forint nagy részét erre fordítottuk.” Idén a központi óvoda játszóteres udvara is megújult, nyolcmilliós összefogásból. Jövőre, legalább az ideihez hasonló keretből a szentpéteri gödör és a Felsőlókert utca játszóterei ölthetnek új arculatot.

 

 

 

Az ünnepélyes átadásoknak azonban itt még nem volt vége, 3 új utca felújítási munkálatainak végét is ekkor ünnepelte a város, az önkormányzat a városüzemeltető és a kivitelező közösen vághatták át a nemzeti színű szalagot, ami több lakó is eltehetett emlékbe egy-egy darabot, és végül egy söröshordót is végiggurítottak a flaszteren, majd csapra is ütöttek.

A felújítás kérdése azonban minden évben komoly fejtörést okoz az önkormányzatnak. Az átadón a polgármester az ott lakóknak elmondta, – „130 km önkormányzati út van a város kezelésében. Gondoljanak bele, egy 6000 lelkes településnek annyi útja van, hogy ha egymás mellé raknánk, Bicskére érnénk el Jánossomorjáról.”

 

 

A Felsőlókert utca burkolata évek óta okozott gondot az ott lakóknak, mostantól azonban zavartalanul közlekedhetnek a megújult aszfaltcsíkon. A Kiss utca leginkább kátyúiról volt ismert a városban, felújításáért hosszú évek óta harcoltak az ott lakók, most pedig hálásan köszönték meg a közös sikert az önkormányzatnak. Az Ibolya utcát is új aszfaltréteg borítja, a lakók képviseletében itt Mátyás Ferenc korábbi képviselő örömmel üdvözölte a munkákat.

 

 

 

 

A város idén 8 utca felújítását tervezte, de nemrég kiderült, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően ez a szám 10-re bővül, a Tó és Hanság utcák is megújulhatnak még ebben az évben. Egyedi kormánydöntés alapján 23 millió forintot kaptunk a Tó utca és a Hanság utca megújítására. Ezzel a két utcával együtt idén összesen 9200 négyzetméternyi útszakasz újul meg városunkban, közel 85 millió forintból, ami az önkormányzat történetében példátlan mértékű forrás. Az önkormányzat reményei szerint jövőre az útfelújítás és a játszóterek megújítása is hasonló lendülettel és legalább ekkora, ha nem magasabb költségvetési keretből folyhat.

 

 

 

 

KÉ – JTV

 

 

-hirdetés- -hirdetés-