Elsősorban a nyolcadikos diákokat és szüleiket várták múlt csütörtök délután a központi iskola aulájába a hagyományos pályaválasztási tájékoztatóra, ahol a megye tíz középiskolája mutatkozott be. Győr, Mosonmagyaróvár és Csorna a legnépszerűbb továbbtanulási célpontok a jánossomorjai diákok számára, így a szervezők ezúttal is e három város középiskoláira koncentráltak.

 

 

A megszokott jelentkezési rendszer változásairól is szó esett, például hogy a korábbi szakközépiskolák szakgimnáziumokká alakultak, innentől a szakközépiskola kifejezés az eddigi szakiskolákra vonatkozik. Az estébe nyúló tájékoztató csak nyitánya volt a pályaválasztást segítő rendezvényeknek. A nyolcadikosok novemberben nyílt napokon, pályaorientációs programokon és a minden évben megrendezett pályaválasztási kiállításon kaphatnak segítséget a döntéshez, melyet februárig kell meghozniuk arról, hol kívánják folytatni tanulmányaikat 2018 szeptemberétől.

 

 

Hamarosan a város is rendez pályaválasztást segítő rendezvényt – most először. Karrier kölcsönző címmel november 10-én, csütörtökön 17 órától a városi könyvtárban pályaválasztási tanácsadó beszélgetést tartanak szülőknek, diákoknak egyaránt.

 

 

JTV

-hirdetés- -hirdetés-