Kiemelt helyet kap a jánossomorjai Klafszky Katalin Tagiskola renoválása a megye iskolai felújításai között, mondta el Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató és Dr. Nagy István, a térség országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár a mecséri tagiskolában tartott sajtótájékoztatón, múlt szerdán. Kiemelték: közel 3 milliárd forint pályázati támogatáshoz jut a megyei tankerület.

 

 

Ennyit az elmúlt évtizedekben soha nem kapott a régió. Ezen belül közel 660 millió forint értékben a Mosonmagyaróvári járás két iskolája és három tagintézménye korszerűsödik – Lébényben, Bezin és Mecséren, illetve Darnózselin és Jánossomorján.

 

 

A sajtótájékoztatón kiemelték: a Klafszky-tagiskola patinás épülete nagyon leromlott állapotú. Mindhárom épületszárnyában vizesedő, penészes falak fogadják a diákokat, az ablak- és ajtókeretek elhasználódtak és a tantermek is szűkösek. Most több mint 104 millió forintból termeket, folyosókat újítanak fel, csoportszobát alakítanak ki és energetikai korszerűsítés, illetve eszközbeszerzés is szerepel a tervek között.

 

Blazovicsné Varga Marianna, Dr. Nagy István és Sárvári István lébényi iskolaigazgató a sajtótájékoztatón

 

 

JTV
Forrás: Mosonmagyaróvári Városi Televízió

-hirdetés- -hirdetés-