A legfiatalabbakat köszöntötték Jánossomorja új lakóinak sorában. Az önkormányzat ezentúl, ahogy az időseket, úgy a legkisebb városlakókat is megünnepli, és címeres babacsomaggal ajándékozza meg a szülőket és a babákat, hogy ezzel is erősítse a város iránti kötődést.

A művelődési házba gyűltek össze a város legifjabbjai, az újszülötteket és szüleiket ünnepelte Jánossomorja kedden délelőtt, az önkormányzat és a védőnői szolgálat közös rendezvényén. A szakemberek nevében Timárné Biró Anita védőnő köszöntötte őket, majd Lőrincz György polgármester mondott üdvözlő beszédet. Kiemelte, a város új polgárai nagy örömöt jelentenek a közösségnek, és reményét fejezte ki, hogy a félévente megtartandó babaünnepen egyre több kis csemetét köszönthet. Az ünnepeltek kis csomagot is kaptak, amiben babaruhák, pelenkák és törülköző kapott helyet, mind Jánossomorja felirattal vagy címerrel ellátva.

 

A polgármester elmondta: – „A legidősebbeket, az 50 éveseket, és a város nyugdíjasait is köszöntjük városi szinten, ezért úgy gondoltuk, illő, hogy a legfiatalabbakat is ünnepeljük! Ezért egy évben kétszer, nyáron és télen köszöntjük a legifjabb jánossomorjaiakat, és egy kis ajándékkal kedveskedünk nekik. A város szeretné ezzel is erősíteni a hovatartozást, az identitás-tudatot a szülőkben és persze már most a gyerekekben is. Jánossomorja ifjúságpolitikai koncepciója három területen jelölt ki lépéseket, ez a lakhatási körülmények segítése, a munkahely-teremtés és az érzelmi kötődés kialakítása. E harmadik célt szolgálja a most útjára indult kezdeményezés. Ebben a legkisebbek is nagy figyelmet kapnak: a város nemrég ingyenessé tette a bárányhimlő-oltásokat a 16 hónapos jánossomorjai kicsit számára, játszótér-felújítás koncepcióba kezdett. De a nagyobbak számára is megindult a telekkialakítás a Móricz Zsigmond utca mögött, de további területek kijelölése is terítékre került már. A város szeretne ifjúsági referens szakembert alkalmazni, aki segítené a fiatalokat, illetve összefogná a helyi ifjúságsegítés főbb elemeit, ebben is előrehaladottak a tárgyalások, így a szakember hamarosan munkába állhat.

 

 

A védőnők elmondták azt is, a szülőknek nagyon tetszett a kezdeményezés. Idén májusig 19 babát hozott a gólya Jánossomorjára, 14 kislányt és  5 kisfiút. Akik nem tudtak megjelenni az átadások, annak természetesen a város eljuttatja a csomagokat. Ugyanakkor a címeres ruhákba beöltöztetett kicsik fotóit várja Lőrincz György polgármester (polgarmester@janossomorja.hu), hogy azokat közösségi oldalán is megoszthassa Jánossomorja.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-