A modern könyvtár ma már egy közösségi tér – ezért a tartalmas, hasznos itt töltött idő lehetőségeinek megteremtése; a programoknak, beszélgetéseknek való otthont adás, a könyvtári közösségépítés is szerepel az új könyvtáros szakember elsődleges célkitűzései között. Kocsis-Szombathelyi Adrienn vette át márciusban a stafétát a Városi Könyvtárban a nyugdíjba vonuló Horváth Katalin, Jánossomorja Kultúrájáért Díjas könyvtárostól.

A szakember az elmúlt hat hétben elindította az Intézmény közösségi oldalát, ahol programokról, rendezvényekről, új könyvekről is tájékozódhatunk. Tervei között szerepel a helyi ovisok, iskolások, fiatalok megszólítása, a középiskolások pedig közösségi szolgálatra is jelentkezhetnek a könyvtárba. Egy fotópályázatot is meghirdetett a könyvtáros, a Könyvtárról, illetve a városról készített öt fényképpel lehet pályázni, a beérkezett alkotásokból pedig kiállítás nyílik majd, de kérdőívvel is fordul a könyvtárt látogatók felé.

 

 

Januártól elektronikusan kölcsönözhetünk könyveket, ami szigorúbban veszi a határidőket, viszont talán gyorsabban visszakerülnek a könyvek, és hamarabb juthatunk előjegyezett könyvünkhöz. A nyár folyamán valószínűleg sikerül elindítani azt a programot, amivel már akár otthonról is megnézhetjük, hogy megtalálható-e egy adott könyv a könyvtárban és az kölcsönözhető-e. Június elején, az Ünnepi Könyvhéten két kortárs író, Grecsó Krisztián, és Timár Krisztina érkezik majd a Városi Könyvtárba.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-