Az óvodákba szálltak ki a rendőrök múlt héten – persze nem a kisgyerekek viselkedtek ilyen rosszul. Kis és nagy ovisok egyaránt tanulhattak a helyes közlekedésről, viselkedésről. A legkisebbek megnézhették a rendőrautót, sőt, be is ülhettek. De megismerkedhettek Jánossomorja új őrével is, aki már több esetben is sikeresen akcióba lépett.

 

Rendőrkutya Jánossomorja biztonságáért

 

De egy új vendég is köszöntötte a gyerekeket. Ő Willis, a két éves jánossomorjai rendőrkutya, aki december óta teljesít szolgálatot a helyi rendőrőrs kötelékében. Gazdája, Winkler Károly rendőr hű társaként dolgozik, miután közösen elvégeztek egy öt hónapos, kemény kiképzést. A járőrök védelmét ellátó, őrző-védő feladatai mellett a nyomkövetésben sem érhetnek a nyomába, már egy jánossomorjai tolvaj elfogásában is nagy segítséget nyújtott nemrég a helyi őrsnek.

 

 

Rendőr kollégái azt remélik, a jánossomorjai közbiztonsági is javul majd a németjuhász szolgálatba lépése miatt, hiszen sokkal hatékonyabban vehetik üldözőbe az elkövetők forró nyomát. Legutóbb egy kerékpárral menekülő tolvaj nyomára bukkant, de követett már saját lakásának ajtajáig is egy betörőt. Ő a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság első rendőrkutyája, év végéig még ketten érkeznek –  de már nem Jánossomorjára.

Rendőr Robi játékos tanítása


A termekben ezalatt a nagycsoportosok ismerkedtek a rendőrökkel, egy kedves rendőr néni és egy báb segítségével. Rendőr Robi pedig minden fontos dolgot segít megérteni a kisgyerekeknek, a rendőrök és a programban partner óvónők segítségével, mindhárom tagóvodában.

 

 

A gyerekek beszélgettek a rendőrök feladatairól, a helyes viselkedésről és az elővigyázatosságról is. Az óvónők rendszeresen további foglalkozásokat tartanak majd, a csoportban is feldolgozva a fontos témákat.

 

 

-hirdetés- -hirdetés-