A versek és dalok töltötték be iskolások, óvodások és a felnőttek napirendjét is április 11-én, kedden, a Magyar Költészet Napján. A Klafszky tagiskola auláját öt suli diákjai töltötték meg, akik verssel vagy verses mesével érkeztek a körzeti szavalóversenyre. Az ünnepélyes megnyitón az iskola és a városvezetés is köszöntötte őket, sőt, megzenésített verset is hallhattak a RizikóFaktor zenekartól.

A termekben aztán mindenki elszavalhatta kedvencét: a hagyományos versek mellett népszerűek voltak a modernebb szövegek is, egy kisdiák minden gondjával, de a csínytevések, a vidám állattörténetek is megmosolyogtatták a hallgatóságot.

A jánossomorjai ovisok a központi oviban gyűltek össze, hogy versdélutánnal ünnepeljék József Attila születésnapját. Az ovi számára nem a versenyzés a lényeg, hanem a versek szeretete, a mesélőkedv. A gyerekek ide is kedvenceiket hozták, sok vers szólt a háziállatokról, vagy épp a gyerekek fontos kérdéseiről.

József Attila este is előkerült, ekkor a város ünnepelte a költészet napját. A csornai Garabonciás Együttes megzenésített verseivel gyönyörű dallamokat hozott el a Sós Antal Közösségi Házba, de sok mély tatalommal bíró sort is. Az esten bejárhattuk a magyar irodalom korszakait a régitől a modernig, a világi költészettől a népköltészetig. A zenekar még a közönséget is megénekeltette. Az 1991-ben alakult zenekar számára a versekben lévő jobbító gondolatok tolmácsolása nagyon fontos, főként a költészet napján.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, április 11-én. E napon született Márai Sándor is.

-hirdetés- -hirdetés-