A Dr. Oetker üzeme látta vendégül áprilisban a negyedévente összeülő vállalkozói fórumot, ahol a város legnagyobb cégei egyeztetnek rendszeresen a közös ügyekről. Bukovics Ferenc üzemigazgató mutatta be a Dr. Oetker cégcsoport szerteágazó tevékenységét és a jánossomorjai üzem sikereit múlt pénteken. A helyi gyár a hazai piacra nem egészen kétszáz, külföldre pedig több mint 300 terméket gyárt. Jánossomorjai termékeket találhatunk többek között Mexikóban, Ausztráliában, Svájcban, sőt, a Kanári-szigeteken is.

 

 

A gazdasági szereplőket tömörítő fórumon Lőrincz György polgármester tájékoztatta a megjelenteket a város legfontosabb terveiről, kiemelve a vállalkozásokat érintő dolgokat, és azokat, ahol együttműködhet az önkormányzat a cégekkel. Megköszönte azt a több millió forintos támogatást, amellyel a helyi cégek a város kulturális életét, rendezvényeit segítették idén és tavaly.

Bella Sándor a városüzemeltető vezetője többek között a most készülő rendezési tervre hívta fel a figyelmet, kérve minden vállalkozást, hogy sürgősen egyeztessék jövőbeni területi, tevékenységi elképzeléseiket az önkormányzattal a mindenki számára hasznos terv elkészítése érdekében. Erre már korábban is felhívta a cégek figyelmét a város, most ezt erősítette meg a VÜMESZ vezetője. Azért is fontos a cégek és a város terveinek egyeztetése, mert az új rendezési terv már a nemrég kidolgozott hosszú távú városfejlesztési stratégia jegyében készül, ráadásul a később beterjesztett rendezési terv módosításokért külön fizetni és elkészültükre várni is kell majd.

 

 

 

-hirdetés- -hirdetés-