A tornacsarnokból a kinti pályára költöztek vissza a baseballosok a tavaszi szezon kezdetén. A legkisebbek lejátszották az év első bajnoki fordulóját is. A szülők és a csapattagok tereprendezéssel igyekeznek javítani az edzések és mérkőzések feltételein. Idén már nem egy, hanem két japán játékos-edző segíti a Csirkefogókat.

Hikaru Suzuki

Ismeretlen ismerős a Rascals edzésén. Újra japán vendéget fogadhatott Jánossomorja. Hikaru Suzuki múlt hétvégén érkezett Tokióból. A sportegyetemet végzett fiatalember 7 éves kora óta játszik, a gyerekek edzésén segítőként, a felnőtt csapatban játékosként számítanak rá. Hamarosan visszatér Atsuyah Tokoh is, így a két légióssal jelentősen erősödhet a keret.

Nem csak az együttes kerete változik meg, hanem a környezet is. A szezon kezdetén lelkes szülők és csapattagok végeztek tereprendezést a pálya környékén. Felkerült egy új labdafogó háló, a további tervek között egy kispálya kialakítása szerepel, így az U10-es és U12-es mérkőzéseket párhuzamosan lehetne játszani, amivel sok időt nyerhetnének a csapatok.

A téli toborzás során érkezett új játékosoknak nehéz dolguk lesz a csapatba kerülésnél, hiszen vetélytársaik több éve űzik ezt a sportot, de mint az edző elmondta, szorgalommal és kitartással minden pótolható.

A felnőttek vereséggel hangoltak a bajnoki rajtra, a Budapest Reds verte őket, hazai pályán, felkészülési mérkőzésen. Várható azonban, hogy a két japán játékos csapatba épülése változtathat az erőviszonyokon.

-hirdetés- -hirdetés-